Skip to content
Adam-Pigott-Zaptec-17-11-5278-1

Smart strømstyring trenger ikke være komplisert

 

Ta kontroll over strømregningen, og få inntil 10.000 kroner i støtte fra Enova

Folk flest har et spotprisabonnement hvor prisen varierer fra time til time på døgnet.

Prisen stiger når det er høy etterspørsel og synker når det er lav etterspørsel. Med den nye nettleiemodellen som ble lansert sommeren 2022 vil det være betydelige summer å spare med smart strømstyring.

I løpet av de siste årene har alle norske husstander fått installert smarte strømmålere, som gjør det mulig å styre strømbruken på en mer kostnadseffektiv måte.

Ved å ta i bruk ny teknologi kan vi hjelpe deg å sette opp en logikk som automatisk reduserer forbruket når prisene er høye, og motsatt. Bare det å kontrollere hvilke elektriske laster som trekker strøm samtidig i hjemmet, kan redusere den månedlige nettleien med en hundrelapp.

Visste du at du kan få inntil 10.000 kroner i støtte om du får på plass et smart styringssystem for ditt hjem eller din fritidsbolig? For å maksimere støtten kan du kombinere med montasje av elbillader, da blir i noen tilfeller styringssystemet nesten gratis. 

Regneeksempel med våre kampanjepriser høsten 2023: 

  • Vår pris for smart strømstyring med Futurehome*: 10 500 kr ink. mva. → 3 675 kr støtte
  • Vår standardpris for elbillader fra Zaptec: 13 495 kr ink. mva. → 4 723 kr støtte
  • Total støtte fra Enova blir da 8 398 kr

* Med forbehold om at termostater kan byttes 1-for-1 i eksisterende veggboks/påveggskappe. Hub må plasseres der hvor ruteren til internettet er og det må være ledig uttak for både strøm og internett. Kjøper må på forhånd bestille åpning av HAN-port via Mine Sider på l-nett.no 

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat eller befaring i ditt hjem.

Å installere et system for smart strømstyring betyr at strømbruken kan bli styrt automatisk. Du kan lade batteriet på elbilen, samt varme opp varmtvannstanken og betonggulvet på badet når strømmen er billig, og samtidig sørge for full komfort når du trenger det.

 

Smarthus Grafikk

Noen ideer for smart strømstyring i ditt hjem:

 

#1 Valg av smartsystem

Tenk deg godt om før du velger smartsystem for ditt hjem. Alt utstyr snakker ikke nødvendigvis sammen på en god måte, og noen systemer er bedre rustet for fremtiden enn andre.

 

#2 Start med noen få dingser og bygg videre.

Det kan være lurt å starte med noe grunnleggende, for å så bygge videre på dette. Du må ha en smarthub, altså hjernen til smartsystemet. Fra her finnes nesten uendelig med muligheter for hva du kan gjøre smart, og hvilke typer automatikk og logikk du kan koble sammen i et hjem.

Du kan for eksempel ta kontroll over strømforbruket til varmtvannsberederen, regulere varmen til baderomsgolvet, bruk en sensor for en totaloversikt på ditt forbruk i boligen. Dette er eksempler som vil kvalifisere ditt hjem for Enova-støtte. 

 

#3 Fokuser på det som påvirker din strømregning mest

Fokuser på de store elektriske lastene i en bolig, for det er som regel de som påvirker strømregningen mest.

Eksempel på store laster i boliger kan være termostater, varmtvannsbereder, eller styring av elbil-laderen. Flere strømtrekk trenger ikke stå og jobbe hele dagen, tenk gjennom hvordan du kan spre forbruket ut over dagen og natten.

Har du en tradisjonell varmepumpe med fjernkontroll kan det være lurt å velge en løsning som kan overstyre denne, slik at den jobber etter strømpris. 

 

#4 Gjør det skikkelig

Bruk sertifisert elektriker til alt som inngår i den elektriske installasjonen. Ikke utsett familien og huset for unødig fare ved å tukle selv.

 

#5 Søk støtte fra Enova

Bruk støtteordningen fra Enova til å få tilbake deler av investeringen din, men husk at du bare kan søke en gang per bolig.

Har du lyst på mer innsikt i hvordan ditt hjem kan bli smartere?

Hva er kriteriene for enovastøtte ?

Du kan få inntil 10.000 kroner i støtte når du skaffer deg smarte styringssystemer for hjem eller fritidsbolig.

Tiltaket må være startet, gjennomført og betalt av deg som privatperson. Installasjonen må være utført av et registrert firma.

Dokumentasjon av kostnader må også være i samsvar med norske lover og forskrifter.
Se alle kravene på Enovas egne sider

Hvor mye støtte kan jeg få?

Du kan søke om opp til 35% av installasjonsutgifter, og maksimalt 10.000 kr. 

Hvordan får jeg støtte?

Når styringssystemet er installert og alle kostnader er betalt registrerer du kostnadene hos Enova.

Legg ved alle relevante fakturaer som dokumentasjon. 

Smart strømstyring trenger ikke være vanskelig

 

Ja, det kan virke avansert. Utvalget av produsenter, teknologier og integrasjoner kan fort bli overveldende.

Derfor kan det være lurt å ta kontakt med noen som allerede har satt seg inn i de forskjellige løsningene, kan anbefale rett løsning til deres behov, og har kontroll på hva som skal til for å kvalifisere til støtte fra Enova.

Vegard Jaatun er automasjonsingeniør i Relatek, og han er den du bør snakke med for å gjøre strømstyringen din litt smartere. 

Har du lyst på besøk av Vegard for en prat om smart strømstyring, og hva som må til for å kunne søke støtte fra Enova?

 

Book en befaring i Vegards kalender

Vegard1-1000x1000-2-1

Automasjonsingeniør

Mobiltelefon: +47 99 48 34 34

E-post: vj@relatek.no

Så du etter noe annet?

Vi leverer alle typer elektroinstallasjoner, store som små.

Du kan forvente trygge, kostnadseffektive og smarte løsninger.

Tastagata 30 REV 10-1

Bygg & Anlegg

Vi kan alt fra boligprosjekt til nærings- og industribygg, alt fra de enkle anleggene til de mer omfattende. Lang erfaring som samarbeidspartner for både hovedentreprenør og byggherre.

Relatek Banner Rev

Eiendom

Vi utfører alt fra små serviceoppdrag til store nybygg eller rehabiliteringsprosjekter. Enten for en enkel sjekk eller fullstendig kontrollrunde. Snakk med oss om rammeavtale.

Rognkjeks 1-1

Industri

Vi tilbyr fremtidsrettede løsninger som vil fungere mange år inn i fremtiden. Med lang erfaring og solide partnere tilpasser vi applikasjonen og skreddersyr denne til kundenes behov og budsjett.

Tjeneste Privat

Privat

Vi utfører alt fra mindre jobber som opplegg til en ny stikkontakt, til komplette boliginstallasjoner. Vi kommer gjerne innom for en gjennomgang og gir konkrete anbefalinger.