Flinke håndverkere er gode til å lytte. Vi finner de riktige løsningene til dine ønsker og behov.
Relatek Elektro har ansatte med lang fartstid i privatmarkedet. Du får god og effektiv service. Vi gjør alt fra mindre jobber som en ny stikkontakt, til komplett elektrisk anlegg i hele huset. Du skal bli fornøyd, uansett.
Du kan være trygg på at Relatek Elektro har alle sertifikater (NEK 405-4) og er godkjent hos myndighetene. Det kan ofte gi det billigere forsikring.
Vi leverer og monterer elbillader hjemme hos deg!
Å kjøre elektrisk bil lønner som både for økonomien og miljøet. Når du har investert i en elbil, er det ganske praktisk å ha en elbillader montert hjemme. Vi leverer blant annet Easee Home, Easee Charger, Zaptec Go, Defa eRange og Zapcharger Pro.
Hva koster det å montere en elbillader?
En hjemmelader må installeres av en elektriker. Prisen for å få plass en elbillader vil avhenge av flere faktorer. Hvilken type ladeboks du trenger/velger, om du skal ha fastmontert ladekabel eller ikke, og hvor langt unna strømnettet laderen skal monteres.
Få pris på Zaptec lader inkl. montering.
Spør oss om best løsning for deg.
Et smarthus er en bolig som har fått installert teknologi for styring av forskjellige funksjoner slik som varme, ventilasjon, lys, lyd og sikkerhetssystemer. Denne styring skjer via brytere på veggen, fra laptop, nettbrett eller mobil telefon. Du kan blant annet styre lys med tidsinnstillinger og sensorer, skru på kaffemaskinen et kvarter før du står opp, få varsler om brann, lekkasje eller innbrudd og mye mer! Styringen kan gjøres fra hjemmet, eller hvor som helst i verden med tilgang til internett. Målet er å skape en enklere hverdag, samt redusere kostnader på blant annet oppvarming og lys.
Alle typer boliger kan ta i bruk Smarthus-teknologien, uten at det trenger å være et tidkrevende arbeid. Det kan installeres som kabel eller med trådløst Wifi - alt etter hva som passer din bolig best. Du velger selv hvilke funksjoner du ønsker, og du kan gjøre endringer senere hvis du skulle få behov for det.
Smart strømstyring trenger ikke være så vanskelig.
Spør oss om hvordan du enkelt kommer i gang, og samtidig motta støtte fra Enova.
Vi har blant annet erfaring med FutureHome, Fibaro HC3, Plejd, SG Smart, xComfort, og flere.
Ta gjerne kontakt med oss,. Vi kan tilpasse eksisterende løsninger, kommer med råd om hvilket system du bør bruke og hvilke smartløsninger som kan passe deres behov.
Det finnes flere tiltak for å gjøre hjemmet sikrere, slik som å installere brannvarslere, komfyrvakt, jordfeilbryter i sikringsskapet, unngå bruk av skjøteledninger og sørge for å ha et oppdatert elektrisk anlegg.
Det er lurt å gjennomføre en el-sjekk for å kontrollere ditt elektriske anlegg. Under en el-sjekk vil elektrikeren kontrollere sikringsskap, stikkontakter, brytere, kabler og termostater, for å forsikre seg om at alt fungerer slik det skal og eventuelt kartlegge mulige feil. Når hadde du el-sjekk sist? Det anbefales å gjennomføre en slik sjekk hvert 5 år.
Ønsker du en utvidet gjennomgang anbefaler vi at du bestiller en el-kontroll. Da vil vi sjekke hele det elektriske anlegget, inkludert tilkoblede gjenstander slik som hvitevarer, kjøkkenapparater og lamper. Utføring av en slik elkontroll gir i mange tilfeller redusert forsikringspremie.
Riktig belysning kan forandre stemningen i et rom, men hva som regnes som riktig belysning kommer helt an på hva rommet skal brukes til. Hva er for mye, hva er for lite?
Vi har lang erfaring med lyssetting og lysdesign, og samarbeider med flere spennende leverandører av belysning og lamper.
Vi kan hjelpe deg med å finne riktig belysning tilpasset ditt behov, i forhold til bruk av rommet.
I tillegg kan vi komme med smarte løsninger for å skjule ledninger slik at rommet fremstår som rent og ryddig.
Opptil halvparten av strømregningen i norske hustander går til oppvarming. Å velge smarte og energieffektive løsninger for oppvarming kan derfor utgjøre store forskjeller på strømbruken.
Hvilen type oppvarming passer mitt behov? Anbefalt oppvarming avhenger blant annet av boligtype, byggeår, hvor godt det er isolert, antall etasjer og størrelsen på boligen.
Det finnes mange ulike typer oppvarming. Blant annet jordvarme, varmekabler, varmepumpe, elektrisk peis (vanlig peis) eller kanskje en panelovnen? Med unntak av vanlig peis, så kan alle alternativer over monteres med tidsinnstilte termostater som reduserer det totale strømforbruket.
Spør oss om oppvarming i den bolig.
Trenger du en ny stikkontakt? Mange velger å fikse dette selv, og det er lov for ufaglærte å utføre mindre arbeider på elektriske anlegg og utstyr. Derfor kan det fort virke greit å bytte stikkontakt eller sette opp en dimmer selv, men ifølge loven er dette noe en faglært elektriker må gjøre.
En ny stikkontakt er fort gjort - book tid med elektriker online her.
Oppdatere, vedlikeholde eller bytte sikringsskap?
Når bør du oppdatere elanlegget? Mange tror at det er alderen på et hus som er avgjørende for om du bør skifte ut anlegget, men det er faktisk forbruket som betyr mest. Sikringsskapet skal ha kapasitet til å håndtere alle elektriske prosesser og systemer i huset.
Vi tar gjerne en elkontroll for å sikre at det elektriske anlegget i boligen er trygt.
La oss oppdatere eller få på plass et sikringsskap som er tilpasset din bolig – til riktig pris.
Usikker på om sikringsskapet ditt er trygt? Spør oss om råd.
Elektriske installasjoner finnes i stort sett alle rom, i alle boliger. Samtidig er det elektriske som regel noe av det siste som må på plass. Mange venter til slutt med å planlegge og å inkludere elektrikeren. Dette er kanskje en av de vanligste feilene folk gjør under oppussing og renoveringsprosjekter.
Vi anbefaler at du inkludere elektrikeren tidlig, gjerne allerede før riving av eksisterende innredning. På denne måten er du sikker på at hele jobben med det elektriske anlegget mye mer effektiv.
Dersom elektrikeren blir involvert for sent, kan dette resultere i at gulv må rives opp og vegger må åpnes for å realisere de samme prosjektene. Derfor anbefaler vi å involvere elektriker tidlig i oppussingsprosjektet for å få en oversikt over løsninger og muligheter. Det kan for eksempel gi deg muligheter for innfelte lamper, skjulte ledninger og varmekabler i gulvet.
Skal du renovere eller pusse opp?
Vi kommer gjerne på besøk for å snakke gjennom løsninger.
Utebelysning kan ha flere formål.
Det kan gjøre uteområdet til boligen din både hyggelig, spennende og trygt.
Det finnes mange ulike løsninger for utebelysning, både armaturer til hus og garasje, og frittstående stolper og pullerter til gangveier og hager.
Utebelysning som har en praktisk funksjon, for eksempel å lyse opp trappa, nøkkelhullet eller veien til garasjen gir ofte et ganske skarpt lys. Derfor trenger du ikke så mye av det.
Hvis utebelysningen skal pynte opp hagen eller gårdsplassen lønner det seg å tenke på hvilken farge og stil huset ditt har fra før. Nostalgiske lyktestolper passer godt til gamle, klassiske hus mens fargerike spotter og blinkende lysnett fungerer bedre til et nyere hus med moderne stil.
Usikker på hvilken belysning du trenger? Spør oss gjerne.
Ved å installere solceller kan du utnytte solens energi til å generere strøm, noe som kan redusere avhengigheten av tradisjonelle strømleverandører og gi deg mer kontroll over energiforbruket ditt. I tillegg kan solcelleanlegg øke verdien av hjemmet eller virksomheten din og gi en positiv effekt på miljøet.
Vi kan hjelpe deg med å velge de beste solcellepanelene for dine behov og sørge for at de er riktig installert og tilkoblet i ditt elektriske system.
Vi kan også gi deg råd om eventuelle støtte som kan være tilgjengelige for å gjøre solcelleinstallasjonen mer økonomisk.
Auglendsmyrå 9, 4016 Stavanger. Se kart.
Åpningstider: Man - fre 07.00 - 15.00
Auglendsmyrå 9, 4016 Stavanger
Tlf: +47 48 38 60 50